Останки динозавра віком 66 мільйонів років знайшли у США: з'явилося відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Останки динозавра віком 66 мільйонів років знайшли у США: з'явилося відео

Останки динозавра віком 66 мільйонів років знайшли у США: з'явилося відео
Джерело:  The Washington Post

Останки динозавра трицератопса були виявлені на будівельному майданчику в штаті Колорадо, США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Відкриття зробили минулого тижня, в п'ятницю, але інформація про нього з'явилася тільки зараз - правоохоронці побоювалися, що залишки будуть викрадені. Зараз ділянка знаходиться під цілодобовою охороною місцевої поліції.

Як пише TWP, розкопки пройдуть досить швидко через те, що ділянка, на якій були знайдені скам'янілості, складається в основному з крихкого піску.

Читайте також: На Київщині врятували "динозавра", що живиться кабачками: з'явилися фото

Відповідно до припущень вчених, це може бути один з скелетів, що збереглися найкраще.

"Не дивлячись на те, що у нас є сотні трицератопсів з американського Заходу, у нас є тільки три хороших черепа. І це може бути один з найкращих скелетів", - сказав куратор музею природи і науки Денвера Джо Грегорі Сертич.

Нагадаємо, вчені вважають, що більшість трицератопсів мали близько 3 метрів у висоту, близько 10 метрів в довжину і важили більше 6 тонн. Палеонтологи вважають, що ці травоїдні стародавні тварини рухалися повільно, тому були легкою здобиччю для великих хижаків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше французькі вчені вперше виявили в Європі останки унікальної морської рептилії – плезіозавтра. Хижак жив на Землі близько 90 мільйонів років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?