Силові підрозділи окупантів розгромили храм УПЦ-КП у Сімферополі
Категорія
Події
Дата публікації

Силові підрозділи окупантів розгромили храм УПЦ-КП у Сімферополі

Силові підрозділи окупантів розгромили храм УПЦ-КП у Сімферополі
Джерело:  ТСН

Спецпідрозділи загарбників увірвалися до храму УПЦ Київського патріархату в окупованому Сімферополі. Кримський архієпископ Климент зазнав травм.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Передумовою захопленню храму спецпризначенцями стала ухвала так званого "арбітражного суду" про відібрання частини приміщень у церкви.

Силові підрозділи загарбників оточили церкву, вибили двері, розтрощили вівтар та повиносили церковне майно та ікони. Керівнику єпархії владиці Кирилу заламали руки та завдали травм, не пояснивши, куди забирають церковне начиння.

"Це все вони руйнують, зривають. Це церковна утварь, ікони. які були розвішані у часовні Христа Спасителя. Куди вони виносять це все, не знаю", - сказав архієпископ Кримської УПЦ-КП.

В УПЦ-КП за час окупації вже відібрали кілька храмів - на Перевальному та в Севастополі. Храми відбирають на користь Московського патріархату або віддають у володіння комерційним організаціям.

Читайте також: Десятки парафій хочуть покинути Московський патріархат в Україні – народний депутат

У Київському патріархаті напад на храм у Сімферополі назвали спробою ліквідувати українську церкву та всі
осередки інодумців на півострові.

Речник УПЦ-КП Єврастратій Зоря, від лиця церкви, попросив допомоги у ЄС та США.

"Ми звертаємось також до міжнародних організацій - ООН, ОБСЄ, до церков та релігійних організацій в Україні та за кордоном з проханням чинити тиск на російську владу для того, щоби беззаконня по відношенню до української православної громади у Криму було негайно припинено", - сказав речник.

Як повідомляв ONLINE.UA , в міській раді Ужгорода Закарпатскої області сталась бійка між священниками УПЦ МП та військовими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?