На землеподібних планетах системи TRAPPIST-1 можливо знайдено воду
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На землеподібних планетах системи TRAPPIST-1 можливо знайдено воду

На землеподібних планетах системи TRAPPIST-1 можливо знайдено воду

Хаббл NASA імовірно виявив воду на трьох планетах в системі TRAPPIST-1. Хаббл розташований на орбіті семи планет земного розміру.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

TRAPPIST-1 - це зірка в 40 світлових роках від нас. За словами астрономів, на поверхні трьох планет, які обертаються навколо прилеглої зірки, може бути "значна кількість" води.

Після відкриття планет в лютому 2017 року, для вимірювання кількості ультрафіолетового випромінювання, одержуваного окремими планетами в системі, міжнародна група астрономів використовувала спектрограф зображень телескопа Хаббл.

Читайте також: У NASA показали снігові дюни Марса: опубліковано вражаюче фото

Уф-випромінювання має більш низьку енергією, нагріваючи планету, воно розбиває молекули води на її складові - водень і кисень. Проводячи дослідження, астрономи хотіли обчислити, скільки кожна планета могла втратити води за своє існування.

Згідно з попередніми даними, виходячи з кількості радіації, яку отримали планети, внутрішні планети системи втратили куди більше води, ніж зовнішні.

Це дає можливість вченим зробити висновок, що теоретично три планети все ще можуть бути придатними для життя, за умови правильного рівня атмосферного тиску для підтримки планетою рідкої води.

Якщо результати досліджень підтвердяться, три планети системи TRAPPIST-1 будуть відповідати одній з умов для життєздатності людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, космічне агентство NASA повідомило, що 1 вересня 2017 астероїд Флоренс, який входить до числа найбільших навколоземних астероїдів, наблизиться до Землі на відстань близько 7 млн кілометрів, що дорівнює 18-ти відстаням між Землею і Місяцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?