Заступник обласного прокурора засвітився у корупційному скандалі в Миколаївській області, - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Заступник обласного прокурора засвітився у корупційному скандалі в Миколаївській області, - ЗМІ

Заступник обласного прокурора засвітився у корупційному скандалі в Миколаївській області, - ЗМІ
Джерело:  online.ua

У Заводському районному суді 31 серпня було оприлюднено відео, на якому імовірно прокурор прокуратури Миколаївської області Владислав Бєлан вимагає 70 тисяч доларів за закриття кримінальної справи щодо власників нелегального грального бізнесу, повідомляє 112.ua.
Мова йде про кримінальне впровадження, у якому чотири людини звинувачуються за ч. 1 ст. 203-2 – "Зайняття гральним бізнесом", справу по якому веде суддя Сергій Щербина.
Адвокати обвинувачених представили суду диск з аудіо-та відеозаписом, який, на думку захисту, доводить необхідність відводу всіх прокурорів Миколаївської області. На аудіозаписі, як зазначають адвокати, зафіксовано розмову прокурора Білана і підозрюваних, які прийшли до Бєлана після зустрічі з заступником прокурора Миколаївської області Степаном Божило.
"Служби працюють, я працюю, я прив'язаний на керівництво, керівництво ще вище - туди. Ну, не серйозно, взагалі не серйозно, є розуміння. Ну, це 70. Не менше - це мінімум. - Це гривні. - Я за долари. - Ну ми не готові. - Я вас зрозумів я зараз подивлюся за матеріалами. Я поговорю з ким мені треба говорити, я подивлюся сам матеріали", - такий діалог з імовірно Владиславом Бєланом зафіксували камери спостереження.


Також в суді було переглянуто і відео, нібито зняте у кабінеті Білана. На ньому можна розібрати, що чоловіки говорять з прокурором про так званих "розцінки". В кінці відео підозрювані, як стверджують адвокати, замість 70 тисяч доларів кладуть у ящик столу, на який вказує Бєлан, 10 тисяч доларів.
Представники прокуратури, які беруть участь у процесі, від коментарів відмовилися, пише видання.
За інформацією ряду ЗМІ, Владислав Бєлан діяв від імені і під заступництвом заступника прокурора Миколаївської області Степана Божило, которыйнепосредственно і організував щодо підприємців провокацію у зв'язку з тим, що вони відмовилися дати 70 тис доларів хабара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?