Нацбанк планує пом'якшити регулювання на валютному ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк планує пом'якшити регулювання на валютному ринку

Нацбанк планує пом'якшити регулювання на валютному ринку

Нацбанк планує вкотре пом'якшити обмеження на валютному ринку та дозволити банкам використовувати валюту в якості застави для одержання кредитів овернайт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

НБУ планує низку кроків щодо пом'якшення регулювання на валютному ринку. Крім того, на міжбанківському валютному ринку Нацбанк хоче скасування вимоги про попереднє депонування гривневих коштів під купівлю валюти на окремому рахунку (режим "Т+1").

Читайте також: В НБУ висловилися про ймовірність проведення нового траншу МВФ до кінця року

В повідомленні на сайті регулятора йдеться про те, що Нацбанк планує відмовитися від обов'язкової реєстрації міжбанківських угод учасників ринку до системи "Валклі" та "Кредінфо". В планах НБУ - розширення можливостей банків щодо купівлі валюти та надання банкам можливості використовувати валюту в якості застави для одержання кредитів овернайт.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національний банк України знімає обмеження на переведення в готівку валюти з банківських рахунків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?