На Марсі ночами можуть бути снігопади
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Марсі ночами можуть бути снігопади

На Марсі ночами можуть бути снігопади
Джерело:  City Metric

Група французських та американських вчених з дослідницького центру "Centre National de la Recherche Scientifique" з’ясували, що ночами на Марсі може сніжити.

Про це повіомляє повідомляє ONLINE.UA з посиланням на City Metric.

Вчені допускають, що після заходу сонця частинки льоду можуть опускатися на планету, а сильний вітер перетворює їх у справжні снігові шторми.

Дослідники відзначають, що висока швидкість переміщення снігу являється однією з причин втрати стародавнім Марсом води в атмосфері.

Це відкриття вчених дає змогу краще вивчити Марс та інші космічні об’єкти.

Читайте також: На землеподібних планетах системи TRAPPIST-1 можливо знайдено воду

Нагадаємо снігопад на Марсі був вперше зафіксований за допомогою марсохода "Phoenix" у 2008 році. Після ретельного аналізу снігу в ньому виявили кристали замерзлої води.

Як повідомляв ONLINE.UA, NASA представило знімок снігових дюн Марса, зроблений 21 травня цього року науковим інструментом HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) орбітальної станції MRO (Mars Reconnaissance Orbiter).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?