Це була не пропозиція дружити або співпрацювати - Грібаускайте про першу зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Це була не пропозиція дружити або співпрацювати - Грібаускайте про першу зустріч з Путіним

Це була не пропозиція дружити або співпрацювати - Грібаускайте про першу зустріч з Путіним
Джерело:  Delfi

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що під час першої ж зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним отримала від лідера Росії перелік вимог, які її країна має виконати. Проте Грібаусайте не збирається цього робити.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Із самої першої зустрічі з паном Путіним я отримала перелік вимог, які повинна виконувати Литва: не будувати атомну станцію, обов'язково співпрацювати з ними і т. д. Це була не пропозиція дружити або співпрацювати — або ти стаєш на коліна і виконуєш, або ти є ворогом. Я не могла прийняти такі відносини", - сказала литовський лідер в інтерв'ю виданню Delfi.

Читайте також: Вибори президента Росії-2018: у Путіна можуть з'явитися несподівані конкуренти

Президент Литви заявила, що готова співпрацювати з усіма країнами-сусідами, але на рівних правах. Грібаускайте наголосила, що поки Росія дивитиметься на своїх сусідів або на малі країни як на ворогів, з цією країною ніколи не зможуть встановитися справедливі дружні відносини.

"Поки Росія, і особливо нинішня Росія, не зрозуміє, що всі країни в першу чергу незалежні, з їх державністю, якими б великими або маленькими вони не були, що з усіма країнами потрібно співпрацювати з повагою, відносини будуть складними. Особливо, якщо вона все ще в змозі боротися, відторгати території, діяти агресивно, втручатися в політичну ситуацію або вибори в інших країнах, ця країна, безсумнівно, буде завжди розглядатися як агресор", - зазначила президент Литви.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Литві до кінця 2017 року збудують спеціальне загородження на частині сухопутного кордону із Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?