Путін розповів, в якому разі бойовики ДНР-ЛНР можуть вдарити по іншим регіонам України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розповів, в якому разі бойовики ДНР-ЛНР можуть вдарити по іншим регіонам України

Путін розповів, в якому разі бойовики ДНР-ЛНР можуть вдарити по іншим регіонам України
Джерело:  ТСН

Президент Росії Володимир Путін погрожує загостренням війни на Донбасі у разі постачання американського озброєння Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

На підсумковій прес-конференції після відвідин Китаю лідер РФ заявив, що після постачання Сполученими Штатами зброї в Україну бойові дії на Донбасі можуть загостритися і навіть перекинутися в інші регіони країни.

"Це суверенне рішення Сполучених Штатів кому постачати або надавати зброю безкоштовно і тій країні, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила і підходи: постачання зброї в зону конфлікту не йде на користь умиротворення, а тільки погіршує ситуацію. Якщо це станеться в цьому випадку, то принципово це дію чи рішення не змінить. Воно взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації. Кількість жертв, безумовно, може збільшитися. Але хочу підкреслити, щоб всім було зрозуміло: нічого не зміниться. Кількість жертв може бути збільшено і це сумно", - заявив Володимир Путін.

Читайте також: Це була не пропозиція дружити або співпрацювати - Грібаускайте про першу зустріч з Путіним

Крім того, лідер РФ наголосив, що "тим, хто виношує такі ідеї" варто звернути увагу ще на один момент. Путін констатував, що в самопроголошених угруповань так званих ДНР-ЛНР "досить зброї", яку можна направити в інші зони конфлікту.

"І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати самопроголошені республіки. Можливо, вони направлять зброю, що в них є, в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них", - сказав Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський лідер Володимир Путін заявив, що введення миротворчої місії ООН на територію Донбасу має слідувати за прямими перемовинами з угрупованнями так званих ДНР-ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?