Губернатор Горган назвав цифри масштабних розкрадань обласного бюджету
Категорія
Політика
Дата публікації

Губернатор Горган назвав цифри масштабних розкрадань обласного бюджету

Губернатор Горган назвав цифри масштабних розкрадань обласного бюджету
Джерело:  rbc.ua

Голова Київської обладміністрації (ОДА) Олександр Горган заявив про факти розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів, які були виявлені в результаті масштабної перевірки процесу ремонту і будівництва об'єктів інфраструктури Київської області. Про це Горган написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

"Наступ на корупційні схеми, який Київська обласна адміністрація розгорнула спільно з силовими органами, викликав агресивну реакцію корупціонерів, які кидають всі ресурси на те, щоб захистити свої корупційні схеми. Корупція довела область до катастрофи: жахливий стан доріг, відсутність гідних лікарень, шкіл і дитячих садків", - написав Горган.

Він повідомив про завершення масштабної перевірки всіх об'єктів області, на ремонт і будівництво яких витрачалися бюджетні кошти.

"Результати виявили колосальні розкрадання сотень мільйонів гривень. Наведу кілька прикладів: на ремонт лікарні в Димері витрачено 9 млн гривень, на ремонт дитячого садка в селі Дружня Бородянського району - 8 млн. 16 млн гривень виділено на ремонт парку в Броварах, а на капітальний ремонт школи в Березані пішло 3 млн гривень. Роботи на цих об'єктах не виконані, а гроші цинічно вкрадені. І це лише чотири об'єкти з сотень, які ми перевірили. Люди не отримали найважливіших елементів інфраструктури тому, що хтось захотів на цьому нажитися. Більше такого бути не повинно", - підкреслив він.

Горган зазначив, що саме такий стан речей змусив прийняти рішення в корені змінити принцип розподілу обласного бюджету.

"Для того щоб люди мали гідні лікарні, школи, дитячі садки та нормальні дороги, обласна адміністрація буде наполягати, щоб бюджетні кошти не освоювалися на обласному рівні, а передавалися в села і міста області. Саме мери і сільські голови зможуть ефективніше розподіляти ресурси, направивши їх на потреби людей. Гроші повинні освоюватися на місцях громадами Київщини", - написав голова ОДА.

Він зазначає, що влада області спільно з громадами будуть формувати стратегічне бачення розвитку Київської області, а практична реалізація цього бачення буде відбуватися на місцях.

"Тільки системною роботою можна добитися змін на краще. Для того щоб відбувалися реальні зміни, а не імітація реформ, ми повинні діяти рішуче. І тому ми не збираємося зупинятися, а будемо посилювати наступ на корупцію. За всіма розкраданнями стоять конкретні люди, і вони повинні відповісти перед законом. Цим питанням займуться компетентні органи. Тільки сила закону забезпечить розвиток Київської області", - резюмував Горган.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?