Де в Україні найбільш забруднене повітря: названі міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Де в Україні найбільш забруднене повітря: названі міста

Де в Україні найбільш забруднене повітря: названі міста
Джерело:  Слово і діло

Дніпро є містом, в якому найбільш забруднене повітря серед усіх населених пунктів України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Слово і діло".

Читайте також: На Дніпропетровщині через техногенну аварію закривають школи

Відзначається, що в Дніпрі максимально допустима концентрація в повітрі формальдегіду перевищена в 4,3 рази, діоксиду азоту, - в 2,8 раз, пилу, - в 2,4 рази.

Наступними в рейтингу найбільш забруднених міст України йдуть Кам'янське (до декомунізації, - Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області, а також Одеса. При цьому в Кам'янському фіксується більша різноманітність шкідливих речовин, ніж в Дніпрі: максимально допустима концентрація формальдегіду перевищена в 2,7 раз, пилу, - в 2,5 раз, фенолу, - в 2 рази, аміаку, - в 1,3 рази, при цьому оксид вуглецю також перевищує допустиму норму.

Різноманітністю може похвалитися і Одеса, де допустима концентрація формальдегіду перевищена в 3,7 раз, фтористого водню, - в 1,4 рази, фенолу, - в 1,3 рази, сажі, - в 1,2 рази, а також досягнута максимально допустима концентрація оксиду вуглецю.

У той же час, найменш забрудненими містами України вважаються Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Суми та Хмельницький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?