Трамп має намір скасувати програму захисту дітей нелегальних мігрантів
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп має намір скасувати програму захисту дітей нелегальних мігрантів

Трамп має намір скасувати програму захисту дітей нелегальних мігрантів
Джерело:  Reuters

Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати програму DACA, яку ввів екс-президент Сполучених Штатів Барак Обама. Ця програма гарантує захист від депортації на два роки дітям нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Агентство передає, що про рішення Трампа повідомив генеральний прокурор і міністр юстицій Джефф Сешнс.

Трамп знаходить програму DACA неконституційною. Однак остаточне рішення залишається за Конгресом.

"Нові заявки на дозвіл на роботу не будуть прийматися, проте діючі дозволи на роботу будуть діяти до дати закінчення їх терміну до двох років, починаючи з сьогоднішнього дня. Більш того, заяви, які вже були подані, будуть оброблені. Це поступовий процес, не раптова відмова", - заявив Трамп.

Читайте також: Міграційна заборона в США: Трамп пішов на радикальний крок

Програму захисту дітей нелегалів ввів екс-президент США Барак Обама в 2012 році. DACA захищає від депортації на найближчі два роки дітей нелегальних мігрантів, які приїхали в США у віці до 16 років, з можливістю працевлаштування.

"Ми не можемо прийняти всіх, хто хоче сюди приїхати, ось і все", - сказав глава міністерства юстиції Джефф Сешнс. Він підкреслив, що на думку адміністрації, DACA позбавляє американців робочих місць.

Нагадаємо, що в червні 2017 року частково вступив в силу міграційний указ президента США - громадянам шести країн, переважно мусульманських, заборонено в'їзд на територію Сполучених Штатів, якщо у них немає близьких родинних або ділових зв'язків з громадянами США.

Рішення Трампа викликало критику з боку бізнес-спільноти та політиків, а також масові протести ліберальної громадськості в країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп підписав указ "Купуй американське і наймай американців", який ускладнює видачу дозволів на роботу для іноземців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?