Епідемія холери в Ємені - більше 2 тисяч летальних випадків
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія холери в Ємені - більше 2 тисяч летальних випадків

Епідемія холери в Ємені - більше 2 тисяч летальних випадків
Джерело:  Reuters

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Ємені, де громадянська війна лишила людей без чистої води та санітарії, кількість хворих на холеру перевищила 600 тисяч людей. З кінця квітня 2017 року, коли хвороба епідемічними темпами почала поширюватися серед населення країни, померло щонайменше 2048 людей.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У ВОЗ заявили, що з липня загальний рівень захворюваності пішов на спад. Незважаючи на це, в країні досі інфікуються близько 5 тисяч чоловік щодня.

Читайте також: Спалах холери у Ємені: загинуло 115 людей, тисячі хворих

Агентство передає, що за останні два тижні кількість нових випадків захворювання зросла. Зараз ситуація в Ємені найгірша за останні 6 місяців. Повідомляється, що найбільш ураженими районами є Ходейда, Аль-Джавф, Дхамар, Аль-Махвит, Ібб, Ель-Байда і Аден.

Фахівці ОНН вважають, що епідемія має техногенний характер і зумовлена громадянською війною, яка позбавила близько 15,7 мільйонів людей чистої води та санітарії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у столиці Ємену Сані, яку контролюють повстанці-хусити, через спалах холери оголосили надзвичайний стан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?