Януковичу оголосили про підозру в силовому захопленні влади в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Януковичу оголосили про підозру в силовому захопленні влади в Україні

Януковичу оголосили про підозру в силовому захопленні влади в Україні
Джерело:  online.ua

Екс-президент-втікач Віктор Янукович, а також його соратник, екс-міністр юстиції Олександр Лавринович підозрюються в проведенні насильницького захоплення влади в 2010 році.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі поінформував генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA.

Новини по темі: Маєток Януковича в Росії зняли з повітря: з'явилося відео

Відзначається, що ГПУ проводить розслідування справи про конституційний переворот 2010 року, коли державна влада була захоплена за допомогою розширення повноважень президента і обмеження повноважень уряду в неконституційний спосіб.

Так, Лавриновичу і Януковичу оголосили про підозру у вчиненні злочину, який передбачений ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України, - дій, скоєних з метою повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

Варто зауважити, що запобіжний захід за вказаною статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5-10 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Європі було заарештовано понад 500 кілограм золота, вкрадених Віктором Януковичем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?