У Тунісі знайшли античне місто, затоплене цунамі близько 1700 років тому: відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У Тунісі знайшли античне місто, затоплене цунамі близько 1700 років тому: відео

У Тунісі знайшли античне місто, затоплене цунамі близько 1700 років тому: відео
Джерело:  Science Alert

Археологи знайшли у Середземному морі біля берегів Тунісу затоплене цунамі давньоримське місто.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Науковці припускають, що знайдене античне місто Неаполіс було змито з лиця землі близько 1770 років тому потужним цунамі, спровокованим землетрусом 21 липня 365 року.

Читайте також: У Туреччині виявили найдавніший в світі смайлик

Керівник експедиції Мунір Фантара впевнений, що дане відкриття дозволяє науковцям стверджувати, що античний Неаполіс був одним із центрів виробництва гаруму і солоної риби, ймовірно, найбільшим у давньоримському світі.

Інститут національної спадщини Тунісу та італійський Університет Сассарі вели пошуки затонулих руїн з 2010 року. Однак погодні умови дозволили виявити місто лише зараз. Вчені знайшли пам'ятники, територію близько 20 гектарів вулиць і близько 100 резервуарів, що використовувалися для виробництва гаруму - рибного соусу, який був доволі популярним за часів стародавніх Риму та Греції.

Як повідомляв ONLINE.UA, останки динозавра трицератопса були виявлені на будівельному майданчику в штаті Колорадо, США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?