Порошенко заявив, що не погодиться на обрання президента парламентом
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко заявив, що не погодиться на обрання президента парламентом

Порошенко заявив, що не погодиться на обрання президента парламентом

Президент України Петро Порошенко заявив, що ніколи не погодиться на те, щоб главу держави обирав парламент, а не виборці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську Правду.

"Жодного разу я не скористався правом на припинення актів Кабінету міністрів з одночасним скарженням у Конституційному Суді. Та й до права вето вдавався не дуже часто. Але тоді різні гілки влади займалися взаємним поборюванням і не змогли провести жодної принципової реформи", – наголосив Порошенко під час щорічного звернення президента до Верховної Ради.

"Звісно, чинна модель не ідеальна. Час від часу до мене приходять із пропозиціями щось змінити: повернути президенту обсяг повноважень із Конституції 1996 року або, навпаки, перетворити президент на церемоніймейстера. Хтось пропонує "тюнінг": чіткіше виписати ті статті, які трактуються неоднозначно", – додав він.

Читайте також: Інтеграція України в Євросоюз незворотна - Порошенко

Глава держави зазначив, що він є прихильником парламентсько-президентської республіки, тому вже "поступився певними повноваженнями глави держави при голосуванні за поправки з питань правосуддя та децентралізації".

"Але я ніколи не погоджуся з пропозицією забрати в людей право обирати президента і передати це право парламенту. Наголошую, що обсяг повноважень глави держави також має бути достатнім для ефективного виконання функцій головнокомандувача", – сказав Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Петро Порошенко підписав указ, чим надав чинності закону про посилення контролю за перетинанням державного кордону іноземцями та особами без громадянства, а також дотриманням ними правил перебування в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?