Кличко почав системні "чистки" корупціонерів в столиці, - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Кличко почав системні "чистки" корупціонерів в столиці, - експерт

Кличко почав системні "чистки" корупціонерів в столиці, - експерт

Заяву про те, що київська влада почала системну "чистку" міста від корупціонерів зробив політичний експерт Володимир Макарівський, коментуючи недавні затримання корупціонерів, які проводилися за підтримки мера Києва Віталія Кличка разом з правоохоронними органами столиці, про це повідомляє КП в Україні, передає ONLINE.UA.

«За останній місяць київська адміністрація разом з правоохоронцями провела вже третю операцію по затриманню співробітників КМДА та Київради за хабар. Схоже, ми спостерігаємо за початком обіцяної мером Кличко системної чистки міста від корупціонерів", - зазначив експерт.

Нагадаємо, у вівторок, 5 вересня, КМДА повідомила про чергове затримання чиновників, які були спіймані на хабарі. Зокрема, був затриманий начальник Управління адміністративного та господарського забезпечення Київради Ігор Сабад і його подільник - завідувач господарством підконтрольного комунального підприємства «Госпкомобслуговування».

Операція проходила під процесуальним керівництвом столичної прокуратури і проводилася Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА спільно з Управлінням захисту економіки КМДА і Нацполіціей.

За останній час це вже як мінімум третій випадок вдалого взаємодії київської влади і правоохоронців в сфері боротьби з корупцією. Антикорупційна «зачистка» розпочалася в різних департаментах КМДА і торкнулася також Київради. Так, ще 24 липня стало відомо про затримання хабарника, який одержував неправомірну вигоду за «кришування» нелегальних МАФів. Підозрюваний, який є заступником начальника комунального підприємства «Київська спадщина», був спійманий співробітниками управління Департаменту захисту економіки в місті Києві спільно з Прокуратурою АРК і управлінням з питань запобігання та виявлення корупції апарату виконавчого органу Київської міськради.

Тоді ж в КМДА заявили, що не мають наміру зупинятися, і продовжать «чистку рядів» від хабарників і корупціонерів, визнавши, що ще залишилися люди, ласі до неправомірної вигоди, серед представників влади міста на різних рівнях.

Наступний епізод боротьби влади Києва з корупцією стався менш ніж через місяць - 18 серпня, коли оперативниками Управління захисту економіки в місті Києві, Департаменту захисту економіки Нацполіціі України та слідчими прокуратури АРК, за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції апарату КМДА був затриманий під час отримання хабара голову конкурсної комісії з відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів міста Києва.

При цьому, в Генпрокуратурі відзначають, що антикорупційні заходи проходять за активної підтримки мера Києва Віталія Кличка. Зокрема, генеральний прокурор України Юрій Луценко 5 вересня написав про це на своїй сторінці в Facebook: «Серед затриманих - двоє посадових осіб КМДА: завідувач господарством КП «Госпкомобслуговування» і начальник Управління адміністративного та господарського забезпечення Київради. Вони затримані в рамках спільних з мером Києва дій з протидії корупції», - підкреслив генпрокурор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?