Миротворці ООН на Донбасі: стала відома позиція США
Категорія
Політика
Дата публікації

Миротворці ООН на Донбасі: стала відома позиція США

Миротворці ООН на Донбасі: стала відома позиція США
Джерело:  Associated Press

Миротворці ООН повинні бути розміщені не тільки уздовж лінії розмежування на Донбасі, а й на всій території зони антитерористичної операції.

Про це висловилася речник Держдепартаменту США Хізер Науерт, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Читайте також: У Європі підтримали слова Путіна про миротворців на Донбасі

Відзначимо, що Російська Федерація заявила про намір звернутися до Ради безпеки ООН із закликом направити миротворців для патрулювання вздовж лінії розмежування на Донбасі і забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ.

Науерт на наступний день підкреслила, що подібна миротворча місія отримає широкий мандат, зможе захистити українців на всій території конфлікту на Донбасі, а також допоможе відновити український суверенітет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія допустила розміщення на Донбасі миротворців ООН, проте тільки після проведення Україною прямих переговорів з ватажками бойовиків, а також внесення змін до закону про "особливий статус" регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?