Арешт викраденого Януковичем золота в ЄС: з'явилися деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Арешт викраденого Януковичем золота в ЄС: з'явилися деталі

Арешт викраденого Януковичем золота в ЄС: з'явилися деталі
Джерело:  ТСН

Майже півтонни золота, яке було вивезено екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем з України, було конфісковано прокуратурою Швейцарії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Новини по темі: Януковичу оголосили про підозру в силовому захопленні влади в Україні

Відзначається, що прокуратура Швейцарії проводить кілька розслідувань відмивання грошей після зміни влади в Україні, і конфіскація більше 500 кг вивезеного Януковичем золота була проведена в рамках справи, розпочатої в 2016 році.

Примітно, що жодна з відкритих в Швейцарії справ не спрямована проти самого Януковича. На сьогоднішній в день на час розслідування відмивання грошей в країні заблоковані активи на загальну суму в понад 100 млн франків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник генпрокурора Євген Єнін розповідав, що арешт золота був проведений кілька тижнів тому в одній з країн Європи, а загальний збиток від дій Віктора Януковича оцінюють в $40 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?