«Більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми», - експерт про ситуацію в облраді Київщини
Категорія
Політика
Дата публікації

«Більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми», - експерт про ситуацію в облраді Київщини

«Більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми», - експерт про ситуацію в облраді Київщини

Заяву про те, що заяви губернатора Київщини Олександра Горгана про багатомільйонні розкрадання і подальше за цим голосування фракцій, яке визнало незадовільною роботу Київської ОДА, наводять на думку про причетність до корупції тих, хто активно включився в маніпулятивну боротьбу, висловив в ефірі «Громадського радіо» політичний експерт Кирило Сазонов, повідомляє КП в Україні, передає ONLINE.UA.

Експерт навів як приклад протистояння в Київській обласній раді, коментуючи щорічну промову президента в парламенті. Сазонов зазначив, що одні й ті ж чиновники роками сидять в кріслах, вибудовують родинні вертикалі і «приватизують» бюджети. Як тільки губернатор Горган заявив про невтішні результати перевірки всіх об'єктів області, на будівництво і ремонт яких виділялися бюджетні гроші, пообіцяв жорсткі розбірки, депутати занервували.

За словами експерта, варто було тільки розворушити осине гніздо, ліквідувати корупційні схеми, як відразу зібрався обласна рада і прийняв скандальні рішення. Подібні дії деяких депутатів Київської облради наводять на думку, що більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми. Не дарма кажуть, що найкращий захист, це напад.

«Робота всієї адміністрації була визнана незадовільною, хоча, за великим рахунком, це найчистішої води маніпуляція. Мери міст області вчора одноголосно підтримали губернатора. Тобто, депутати фактично виступили проти боротьби з корупцією», - дивується експерт.

Він вважає, що така ситуація є в більшості місцевих органів влади: «Під час процесу децентралізації руйнуються усталені корупційні схеми чиновників середньої ланки, йде божевільний опір, оскільки їх відривають від годівниці».

«У даній ситуації, звичайно, губернатор губернатором, президент президентом, зараз багато чого буде залежати від роботи національної поліції, прокуратури, СБУ, які повинні ці схеми викорчувати, тому що від корупції і продажності, будемо чесними, до вербування і зради один крок», - резюмував Сазонов. Також цю ситуацію політичний експерт прокоментував на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що раніше місяць тому Горган провів масштабну перевірку всіх об'єктів області, на ремонт і будівництво яких виділялися бюджетні кошти. За результатами якої були викрити розкрадання на сотні мільйонів гривень, про що губернатор Київщини писав на своїй сторінці в Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?