«Ми маємо створити умови, щоб молоді науковці реалізовувалися в Україні», - Віталій Кличко
Категорія
Політика
Дата публікації

«Ми маємо створити умови, щоб молоді науковці реалізовувалися в Україні», - Віталій Кличко

«Ми маємо створити умови, щоб молоді науковці реалізовувалися в Україні», - Віталій Кличко

Заяву про те, що технології та інновації є важливими для розвитку нашої країни і нашого міста і ми робимо все, щоб підтримати молодих науковців, під час прес-конференції Falling Walls Lab 2017, зробив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє ONLINЕ.UA з посиланням на сайт КМДА.

«Нові наукові розробки, технології та ідеї мають важливе значення для розвитку нашої держави та суспільства у всіх сферах. Я дуже радий, що Київ є центром розвитку ІТ-хабів. Я радий, що, наприклад, систему Smart City ми почали впроваджувати у столиці 2 роки тому разом із партнерами з Німеччини. Радий, що створюємо нові можливості для молодих науковців і допомагаємо реалізувати їхні ідеї», – наголосив міський голова.

Мер нагадав про те, що, наприклад, минулого року під час поїздки до міста-побратима Кіото він домовився про обмін студентами з науково-дослідницьким центром ASTEM. Тож, вже у листопаді троє київських студентів вирушать у Кіото, а до української столиці прибудуть японські студенти.

Міський голова зауважив, що головним завданням влади повинно стати створення умов для того, щоб молоді науковці не від’їжджали за кордон, а могли реалізуватися в Україні, та щоб їхні розробки та інновації працювали для розвитку України.

Віталій Кличко зазначив, що молоді науковці подали вже 40 проектів цього року на Falling Walls Lab 2017. Разом із тим, у всіх охочих є ще 3 дні – до 10 вересня – щоб подати заявку.

«Сподіваюся, що заявок буде набагато більше», – наголосив він. Мер також провів тестування однієї з розробок, яка може взяти участь у фіналі, – систему, яка аналізує стан серцево-судинної системи та оцінює загальний стан організму.

До участі в конкурсі запрошують молодих науковців і розробників із проектами у сфері медицини, IT, бізнесу тощо. 31 експерт відбере найперспективніші розробки, які автори презентують під час українського фіналу 30 вересня. Переможці матимуть нагоду представляти свої ідеї на міжнародному фіналі Falling Walls Lab 2017, який відбудеться 8-9 листопада у Берліні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?