Кабмін хоче підвищити мінімальну зарплатню українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін хоче підвищити мінімальну зарплатню українців

Кабмін хоче підвищити мінімальну зарплатню українців

Після прийняття законопроекту про пенсійну реформу в Україні хочуть підняти мінімальну заробітню плату з 3200 до 3764 гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Ми пропонуємо виправлення ситуації - зробити осучаснення за єдиним зарплатним принципом, тобто перестати гратися з коефіцієнтом і повернутися до єдиного принципу – підвищення заробітної плати. Лише це дає можливість людям праці жити краще, так і отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів для підвищення пенсій, і перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу – це підвищення базового розміру заробітної плати до 3764 гривень цього року", – заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

Читайте також: Пенсійна реформа в Україні: названа максимальна сума виплат

Міністр повідомив, що збільшення страхового стажу для виходу на пенсію сприятиме виведенню оплати праці з тіні, оскільки громадяни будуть зацікавлені в легалізації своєї трудової діяльності.

Рева наголосив, що Кабмін не буде підвищувати пенсії одноразово, воно відбуватиметься щорічно.

Як повідомляв ONLINE.UA, проект проведення пенсійної реформи в Україні може бути прийнятий у Верховній Раді вже у вересні 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?