У Сумській області поліція вилучила фальсифікований спирт на 9,8 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

У Сумській області поліція вилучила фальсифікований спирт на 9,8 млн грн

У Сумській області поліція вилучила фальсифікований спирт на 9,8 млн грн
Джерело:  ДФС України

Правоохоронці у Сумській області припинили роботу підпільного заводу, що виробляв контрафактний спирт потужністю 25-30 тонн на тиждень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби України.

"За результатами 11 обшуків вилучено 60 785 л спирту орієнтовною вартістю майже 9,8 млн грн, автомобіль орієнтовною вартістю 270 тис. грн, 200 тис. грн у національній та іноземній валюті, сірчану кислоту, промислову установку для виготовлення сурогатного спирту, фільтри, шланги, насоси, лічильники, пластикові ємкості об'ємом по 5 і по 200 л та іншу фурнітуру орієнтовною вартістю понад 1 млн грн", – йдеться в повідомленні.

У ДФС повідомили, що виготовлення і збут фальсифікату організували жителі Сумщини. Вони виробляли свою продукцію шляхом промислової очистки технічної спиртовмісної рідини сірчаною кислотою.

Читайте також: У Дніпрі затримали прокурора-хабарника на отриманні $ 25 тисяч

За інформацією відомства, готову продукцію сумчани реалізовували оптовими партіями у Сумській та Чернігівській областях, які в подальшому використовували її як сировину для незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

В ДФС заявили, що за фактом порушення зараз тривають слідчі дії.

Як повідомляв ONLINE.UA, минулого року співробітниками Управління захисту економіки в Полтавській області була розкрита і документально оформлена організована злочинна група. Використовуючи спеціальне обладнання, чоловіки розбавляли спирт водою та іншими складовими. Вилучено 10 т алкоголю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?