Литва закликала Євросоюз створити "військову Шенгенську зону"
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва закликала Євросоюз створити "військову Шенгенську зону"

Литва закликала Євросоюз створити "військову Шенгенську зону"
Джерело:  Delfi

Литва закликала керівництво ЄС створити "військовий Шенген" для оперативного перекидання війська з території Європи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

Цю ініціативу обговорювали під час зустрічі глав оборонних відомств Євросоюзу в Талліні. Учасники зустрічі приділили багато уваги створенню установи Європейського оборонного фонду та постійного структурованого військового співробітництва (PESCO).

Читайте також: Литва збудує загородження на кордоні з Росією

"(Проект військового Шенгену) охоплює як спрощення процедур, так і інвестиції в інфраструктуру. Даний проект підтримує багато держав, його практична реалізація важлива як для ЄС, так і для НАТО", - повідомив пресі міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

Єврокомісія запропонувала заснувати Європейський оборонний фонд для фінансування проектів з розвитку оборонної потужності. Європейська комісія на оборону має намір виділити 500 млн євро до 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що під час першої ж зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним отримала від лідера Росії перелік вимог, які її країна має виконати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?