Російська авіація обстріляла пороми у Сирії, 34 людини загинуло
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська авіація обстріляла пороми у Сирії, 34 людини загинуло

Російська авіація обстріляла пороми у Сирії, 34 людини загинуло

Британська обсерваторія з прав людини повідомила, що в результаті ударів військових РФ по сирійських поромах, які перевозили людей через Євфрат в неділю, 10 вересня, загинули щонайменше 34 цивільних.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Правозахисники спочатку повідомили про те, що загинула 21 особа, потім в річці близько Дейр-ез-Зора знайшли ще тіла людей. Кількість загиблих зросла до 34, дев'ятеро з них - діти. Десятки людей отримали важкі поранення.

Агентство повідомляє, що метою авіації були більш 40 поромів, які залишали місто Аль-Буліль на захід від Дейр-ез-Зора на східному узбережжі.

Читайте також: У Сирії розстріляли колону російського центру примирення, є загиблі військові РФ

Нагадаємо, що 5 вересня армія Сирії зняла дворічну блокаду з міста Дейр-ез-Зор. Армія наступала при підтримці союзників і російської авіації.

На початку вересня сирійська урядова армія і сили союзників впритул наблизилися до міста Дейр-ез-Зор, утримуваного бойовиками Ісламського держави більше двох років.
 
Бойовики ІГІЛ контролюють більшу частину провінції Дейр-ез-Зор, яка багата нафтою і межує з Іраком. Бойовики намагаються захопити її цілком.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше, 7 вересня, в провінції Ідліб на півночі Сирії прогриміли вибухи. Щонайменше, шість осіб постраждало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?