У Мінобороні Британії назвали майбутні навчання Росії й Білорусі "провокацією НАТО"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мінобороні Британії назвали майбутні навчання Росії й Білорусі "провокацією НАТО"

У Мінобороні Британії назвали майбутні навчання Росії й Білорусі "провокацією НАТО"

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон вважає, що союз НАТО повинен бути сильним, щоб впоратися із викликом, яким є майбутні масштабні військові навчання Росії і Білорусі. Міністр назвав їх "провокацією" і випробуванням обороноздатності НАТО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Росія випробовує нас при кожній можливості. Перед нами постає все агресивніша Росія, і ми маємо впоратися з цим. Тому Альянс повинен бути сильним", - заявив Фаллон.

Думку міністра поділяє і Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Він закликав Росію до повної відкритості в інформуванні про навчання. Він нагадав, що Росія має звичку використовувати "пробіли" в міжнародних домовленостях для уникнення міжнародного спостереження.

Читайте также: Що приховує Путін під військовими навчаннями в Білорусі?

"Ми вже бачили, що Росія використовує великі військові навчання як прикриття для агресивних воєнних дій проти своїх сусідів або як загрозу таких дій. Так сталося з Грузією 2008 року, коли Росія вторглася в Грузію, так сталося і з Кримом 2014 року, коли вона незаконно анексувала Крим", - сказав Столтенберг.

Фаллон зазначив, що за оцінкою низки західних посадовців в навчаннях "Захід-2017" братимуть участь "понад 100 тисяч російських і білоруських військових… на кордонах НАТО".

Як повідомляв ONLINE.UA, представник Генштабу ЗСУ Владислав Волошин заявив, що військові російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть бути використані Росією для прориву в Калінінградську область.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?