Аваков різко прокоментував прорив Саакашвілі в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков різко прокоментував прорив Саакашвілі в Україну

Аваков різко прокоментував прорив Саакашвілі в Україну
Джерело:  online.ua

В результаті інциденту, який стався на польсько-українському кордоні з екс-губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі, постраждало 16 бійців Держприкордонслужби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку в соціальній мережі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Новини по темі: Повернення Саакашвілі в Україну: прикордонники попередили громадян

Міністр зазначив, що зробив все можливе, щоб уникнути провокацій, - заборонив прикордонникам і правоохоронцям застосовувати зброю, наказав затримувати підозрілих чоловіків "спортивної статури", не викликав додаткові сили, щоб не провокувати учасників протесту.

За його словами, нехай кривавих інцидентів і вдалося уникнути, провокація все ж трапилася, і дивитися на відеозаписах, як невідоме "мурло" душить на рубежі України прикордонника, - принизливо, і свідчить про "розвал фундаментів, на яких була побудована країна". "Не розмінюйте Україну на догоду особистим політичним цілям", - закликав Аваков.

Він також розповів, що 10 вересня бойовики обстріляли КПВВ "Майорськ", і як раз під час обстрілу українські нардепи з натовпом людей штурмом взяли "Шегені", провівши в Україну близько 40 осіб, включаючи іноземців і Саакашвілі.

Глава МВС додав, що всім тим, хто незаконно перейшов кордон, необхідно потрібно пройти процедуру оформлення на КПВВ "Шегені" або прибути до Міграційної служби, в той час як присутні на місці подій нардепи повинні з'явитися в правоохоронні органи для дачі показань.

Як повідомляв ONLINE.UA, указом президента Петра Порошенка Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України і заборонили повертатися в країну, проте 10 вересня він з групою прихильників прорвався через пункт "Шегені".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?