Суд окупованого Криму виніс вирок у справі Чийгоза
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд окупованого Криму виніс вирок у справі Чийгоза

Суд окупованого Криму виніс вирок у справі Чийгоза

11 вересня Верховний суд анексованого Криму ухвалив рішення, за яким один з лідерів Меджлісу Ахтем Чийгоз відбуватиме покарання у колонії суворого режиму строком у 8 років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

У січні 2015 року Ахтема Чийгоза затримали за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України, який пройшов 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної ради Криму. На мітинг прийшли проросійські активісти, мітинг переріс у сутички, дві людини загинуло. Жінка загинула у натовпі через тисняву, а чоловік - від серцевого нападу. Чийгозу інкримінували організацію "масових заворушень".

Неурядова організація Британії "Amnesty International" назвала арешт Чийгоза "черговим із ряду репресивних заходів" Росії проти тих, хто не погоджується з окупацією Криму.

Читайте також: До обвинуваченого у справі "26 лютого" пустили місію Ради Європи

У серпні, за повідомленням адвоката Чийгоза Миколи Полозова, звинувачення у Верховному суді анексованого Криму вимагало для заступника голови Меджлісу кримських татар покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

20 червня Чийгозу дозволили попращатися з матір'ю в Бахчисараї. Потім, 22 червня, Верховний суд окупованого Криму продовжив термін його арешту до 8 жовтня. 1 серпня у справі Чийгоза завершилося судове слідство.

Як повідомляв ONLINE.UA, через приїзд до Криму делегації Ради Європи суд над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом перенесли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?