В Україні святкують Усікновення голови Івана Хрестителя: традиції і прикмети
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні святкують Усікновення голови Івана Хрестителя: традиції і прикмети

В Україні святкують Усікновення голови Івана Хрестителя: традиції і прикмети
Джерело:  online.ua

У понеділок, 11 вересня, греко-католики та православні світу святкують Усікновення голови святого пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана.

Свято є пам'яттю про мученицьку смерть пророка Івана, що передбачив народження Христа, повідомляє ONLINE.UA.

Новини по темі: В Україні святкують Успіння Пресвятої Богородиці: прикмети і традиції

Відзначається, що в цей день суворо не можна користуватися чим-небудь гострим (щоб не втратити голови, як і пророк), а також їсти м'ясо, молоко, яйця, рибу та продукти, форма яких схожа на голову. Також заборонено в цей день відзначати весілля, хрестини, пиячити, співати і веселитися. Прийнято вважати, що у того, хто поститься в цей день, виповнюється найпотаємніше бажання.

Так, традиційною стравою в цей день вважалася картопля в мундирах з соняшниковою олією, в той час як їсти борщ заборонялося. Страждаючі від головних болів в цей день ходили до церкви просити про зцілення.

Добрим знаком вважається, якщо 11 вересня за Вами буде бігти собака, - її потрібно погодувати і напоїти, щоб отримати благословення Святого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?