У Кремлі на свій лад перекрутили нову заяву Меркель щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі на свій лад перекрутили нову заяву Меркель щодо Криму

У Кремлі на свій лад перекрутили нову заяву Меркель щодо Криму
Джерело:  FAZ

Канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель порівняла заклики визнати Крим російським з можливістю визнання Східної Німеччини окремою державою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю політика Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Новини по темі: Кандидат в президенти Росії вимагає припинити втручання в справи України

"А що було б з нами, якби і в НДР (Німецька Демократична Республіка або Східна Німеччина, яка існувала з 1949 до 1990 року, - ред.) застосовували подібні гасла?", - підкреслила Меркель.

Так вона прокоментувала слова лідера Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера, який закликав зосередитися на вирішенні інших питань, зважаючи на неможливість деокупації на даний момент українського Криму.

Читайте також: З Україною в серці: жителі окупованого Криму влаштували патріотичний флешмоб

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова у відповідь на слова Меркель заявила: "Хіба хтось міг уявити собі пару років назад, що Канцлер ФРН візьме і вирішить складну кримську дилему, згадавши її в контексті об'єднання Німеччини?".

Вона також розповіла про те, що Росія була активним прихильником об'єднання Німеччини, яке було проведено без референдуму, і заявила: "розділеним не за своєю волею наром є народ Росії і Криму, а не Криму і України".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлер ФРН Меркель стверджувала, що зняття антиросійських санкцій країнами Євросоюзу неможливо до повернення Україні окупованого Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?