Нарахування показань за лічильниками в Україні: Кабмін спростував поширений міф
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарахування показань за лічильниками в Україні: Кабмін спростував поширений міф

Нарахування показань за лічильниками в Україні: Кабмін спростував поширений міф
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України розвіяв домисли і чутки, які з'явилися після вступу в силу закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Читайте також: У Києві можуть підвищити тарифи на холодну воду

Відзначається, що одним з головних міфів після введення закону стала думка про те, що документ дозволяє ігнорувати показання квартирних лічильників, однак вони і далі будуть використовуватися при розрахунку оплати за комунальні послуги.

Так, в багатоквартирних будинках виділяють загальнобудинкові та квартирні лічильники, - одні будуть рахувати спожиту воду та теплову енергію всім будинком, а другі, - рахувати, скільки повинен заплатити за послуги кожен з жителів.

Новини по темі: Тарифи на неякісні або ненадані послуги повинні перерахувати - КМДА

"Обсяг, визначений за допомогою загальнобудинкового вузла, буде розподілятися між споживачами пропорційно показаннями квартирних лічильників", - йдеться в повідомленні урядового порталу.

Таким чином планується зняти проблему різниці в показаннях лічильників, обумовлену різницею в точності приладів, і втрати води через поганий стан мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?