Вища судова колегія Іраку засудила до страти російського бойовика ІДІЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Вища судова колегія Іраку засудила до страти російського бойовика ІДІЛ

Вища судова колегія Іраку засудила до страти російського бойовика ІДІЛ
Джерело:  РІА Новини

Центральний кримінальний суд Іраку засудив росіянина до смертної кари через повішення за приналежність до терористичного угруповання ІДІЛ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

"Центральний кримінальний суд розглянув справу громадянина Росії, який належав до так званої бригади "Аз-Заркауі" — одного з формувань "Ісламської держави", — повідомив офіційний представник Вищої судової ради.

Він також повідомив, що росіянина затримали після того, як у нього закінчилися боєприпаси під час операції зі звільнення Мосула, яка проводилася силами безпеки .

Читайте також: У Сирії розстріляли колону російського центру примирення, є загиблі військові РФ

Крім того, представник Вищої судової ради заявив, що обвинувачений зізнався у скоєнні терактів проти сил безпеки з 2015 року. Втім, вирок винесений судом першої інстанції, тому його можна оскаржити.

У посольстві Росії повідомили, що до сих пір не отримали інформацію про засудженого до смертної кари росіянина.

Як повідомляв ONLINE.UA, терористичне угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напад з ножем на перехожих в центрі російського міста Сургут, в результаті якого загинула одна людина та ще семеро були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?