Юнкер пропонує об'єднати посади голів Європейської Ради та Єврокомісії
Категорія
Політика
Дата публікації

Юнкер пропонує об'єднати посади голів Європейської Ради та Єврокомісії

Юнкер пропонує об'єднати посади голів Європейської Ради та Єврокомісії
Джерело:  interfax.com.ua

У середу, 13 вересня, в Страсбурзі, виступаючи зі щорічною доповіддю про стан Євросоюзу, голова ЄК Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз буде більш ефективним, якщо об'єднати функції голів Європейської Ради та Єврокомісії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс Україна".

"Ця пропозиція зовсім не направлена на мого чудового друга Дональда (Туска, голови Євроради), з яким я із задоволенням, тісно і під взаємозгодою співпрацюю з початку наших мандатів. Ця пропозиція не стосується ні Дональда, ні мене самого", - сказав глава Єврокомісії під час виступу в Європарламенті.

Читайте також: Литва закликала Євросоюз створити "військову Шенгенську зону"

"Просто європейський пейзаж став би більш зрозумілим, якби європейський корабель керувався одним капітаном", - пояснив Юнкер.

За словами Юнкера, наявність посади єдиного голови у виконавчій владі ЄС "покаже справжню природу Європейського союзу як одночасно союзу держав і союзу громадян".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер різко нагадав, що Україна не входить до складу Європейського Союзу і НАТО, у відповідь на що український представник при ЄС Микола Точицький висловив стурбованість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?