«Непохитна стійкість-2017»: учасники НАТО хочуть чітко розуміти наміри Путіна, щоб виключити будь-які непорозуміння
Категорія
Україна
Дата публікації

«Непохитна стійкість-2017»: учасники НАТО хочуть чітко розуміти наміри Путіна, щоб виключити будь-які непорозуміння

«Непохитна стійкість-2017»: учасники НАТО хочуть чітко розуміти наміри Путіна, щоб виключити будь-які непорозуміння
Джерело:  CNN

«Триває процес відродження українського війська. Підрозділи з бойовим досвідом продовжують відточувати свою майстерність на військових полігонах. Масштабні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість-2017» (Rapid Trident-2017), що розпочалися сьогодні по всій території України, чергове свідчення цього». Так прокоментував старт навчань Міністр оборони України Степан Полторак.

Війська США в даний час беруть участь в багатонаціональних військових навчаннях в Україні, які проходять напередодні початку спільних стратегічних навчань Збройних сил РФ і Республіки Білорусь «Захід-2017». Про це в своєму матеріалі пише видання CNN, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Українсько-американські командно-штабні навчання «Непохитна стійкість-2017» триватимуть з 12 по 23 вересня. У них беруть участь близько 1650 військовослужбовців з 15 різних країн.

Читайте також: Що приховує Путін під військовими навчаннями в Білорусі?

Від США братиме участь приблизно 250 військовослужбовців з Національної гвардії Оклахоми, 80 військовослужбовців з Національної гвардії штату Каліфорнії, 45 льотчиків з Національної гвардії Каліфорнійської авіації, а також додатково військовослужбовці і військово-повітряні сили, які виконують функції підтримки і контролю.

За даними армії Сухопутних військ США в Європі, щорічне проведення навчань «Непохитна стійкість» сфокусовано на підтриманні миру і стабільності і сприяє взаємодії між військами України і США, а також їх союзниками по НАТО. Навчання також служать для перевірки військової підготовки України.

Навчання «Непохитна стійкість-2017» проходять в Україні в той час, як Росія готується до своїх основних військових навчань «Захід-2017», в яких, як очікується, будуть задіяні десятки тисяч військовослужбовців, що діють уздовж кордонів НАТО на території західної Росії, російсько-европейському анклаві Калінінграда і Білорусі.

Військові аналітики розглядають такі «військові ігри» як можливу репетицію збройного конфлікту між Росією і НАТО, оскільки навчання проходять дуже близько до ділянок, які аналітики вважають найбільш ймовірними цілями російського наступу.

«Захід-2017» також викликав занепокоєння серед членів НАТО на сході, які думають, що російські війська можуть залишитися в цьому регіоні після завершення навчань.

Російські представники заявляли, що в навчаннях братимуть участь тільки 13 тис військовослужбовців, але західні спостерігачі заявили, що прогнозована кількість учасників становитиме близько 100 тис російських і білоруських військовослужбовців.

У НАТО критично поставилися до того, наскільки відверта Росія щодо «Захід-2017», заявивши, що Кремль не дотримується міжнародних угоди, не дозволяючи спостерігачам стежити за навчаннями, щоб в свою чергу гарантувати, що ці навчання не є прикриттям для агресивної військової операції .

Члени НАТО на сході побоювалися наростаючою агресії Росії, особливо після військового вторгнення Росії в Україну в 2014 році, анексії Криму та підтримки Москвою сепаратистських повстанців на сході України.

«Ми закликаємо Росію поділитися інформацією про свої навчаннях і операціях, щоб чітко розуміти наміри і звести до мінімуму будь-які непорозуміння», - прокоментувала ситуацію офіційний представник Пентагону Мішель Балданса.

Вона також додала, що у відповідь на таку невизначеність, США забезпечили постійну присутність в повітрі, на суші і в морі в регіоні для підтримки союзників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Полторак назвав нову загрозу Україні з боку Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?