У київських станціях метро з'являться камери спостереження з функцією розпізнавання обличчя
Категорія
Україна
Дата публікації

У київських станціях метро з'являться камери спостереження з функцією розпізнавання обличчя

У київських станціях метро з'являться камери спостереження з функцією розпізнавання обличчя
Джерело:  44.ua

Станції столичного метрополітену оснастять камерами спостереження з системою розпізнавання обличчя.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "44.ua".

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій та керівник проекту "Kyiv Smart City" Юрій Назаров розповів, що на всіх входах-виходах станцій метрополітену у Києві будуть встановлені спеціальні камери з функцією розпізнаванням обличчя.

Читайте також: Задимлення в метро Києва: стала відома причина

Кількість камер на станціях залежатиме від кількості входів-виходів. Планується встановлення від 4 до 10 відеокамер на кожній окремій станції.

"Система відеоаналітики з розпізнаванням облич дозволить виявити злочинців серед людей, які пересуваються на цій ділянці", – заявив Назаров.

Реалізація проекту з модернізації системи відеоспостереження обійдеться місту в 11 млн грн.

Крім того, планується встановити такі ж системами відеоспостереження й у інших закладах – школах, дитсадках, лікарнях, театрах та музеях.

"На цих об'єктах ми будемо ще встановлювати камери по периметру у дворі і внутрішню систему моніторингу. Тобто тепер охоронці цих установ будуть бачити, яка ситуація відбувається в самих будівлях і по периметру", - пояснив керівник проекту "Kyiv Smart City".

Нагадаємо, на вдосконалення системи відеоспостереження виділили 24 млн грн з міського бюджету. Роботи планують завершити до кінця 2017 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у метро Києва сталася надзвичайна пригода: через задимлення на перегоні закрили роботу частини станцій по синій гілці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?