За даними Transparency International 86% українців вважає непереможною корупцію в країні
Категорія
Україна
Дата публікації

За даними Transparency International 86% українців вважає непереможною корупцію в країні

За даними Transparency International 86% українців вважає непереможною корупцію в країні

За даними Transparency International Ukraine, більшість українців не вірить у можливість перемоги над корупцією в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало Тижня".

14 вересня на брифінгу, присвяченому фестивалю "Кіно проти корупції", виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин заявив, що влада має привести конкретні приклади боротьби з корупцією і притягнення до відповідальності винних у ній.

"Треба більше прикладів переможеної корупції, навіть майбутнє чинної влади залежить від того, чи зможуть вони пред'явити суспільству факти подоланої і покараної корупції. Якщо в суспільстві є думка, що корупція непереможна, то люди легше піддаватимуться корупційним діям", - сказав Юрчишин.

На його думку, у країні зросла кількість скептично налаштованих громадян, які не вірять у можливість подолання корупції. Тепер їх 86%.

Читайте також: «Більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми», - експерт про ситуацію в облраді Київщини

"На сьогодні корупціонери не покарані, хіба що дрібні чиновники. Зросла кількість людей, які не вірять, що корупція в цілому може бути покарана. Якщо у 2013 році 80% українців вважали, що уряд не може перемогти корупцію, то на сьогодні цей показник 86%. Це кількість людей, які не бачать результатів боротьби з таким явищем, хоча досягнень у цій сфері набагато більше", - зазначив виконавчий директор організації.

За даними організації 38% українців безпосередньо стикалися з корупцією - або у них вимагали хабар, або вони були змушені його давати.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 5 вересня, КМДА повідомила про чергове затримання чиновників, які були спіймані на хабарі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?