В уряді обговорюють підвищення рівня мінімальної заробітної платні
Категорія
Фінанси
Дата публікації

В уряді обговорюють підвищення рівня мінімальної заробітної платні

В уряді обговорюють підвищення рівня мінімальної заробітної платні

В Верховній Раді почалися дискусії щодо підвищення мінімальної зарплатні до 4 тис грн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Про те, що уряд обговорює підвищення рівня мінімальної оплати праці до 4 тис грн повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі "Українського радіо".

"Нещодавно була заява фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України про те, що народні депутати вважають обгрунтованою цифру 4 тис грн, і я абсолютно підтримую позицію фракції у цьому питанні", - заявив Розенко.

Політик наголосив, що в процесі роботи над проектом держбюджету народні депутати мають вказати, коли країна зможе досягти цього рівня мінімальної зарплатні.

Читайте також: За даними Transparency International 86% українців вважає непереможною корупцію в країні

"Пам’ятаєте, як нас лякали і величезною інфляцією, і втратою робочих місць, і закриттям підприємств? Разом з тим ми не побачили ніякого зростання безробіття, жодне потужне велике підприємство не закрилося через підвищення мінімальної зарплати", - сказав він.

За словами віце-прем'єра, попереднє підвищення "мінімалки" призвело до великої кількості легалізації зарплат та зростання прибутків працівників бюджетної сфери.

Як повідомляв ONLINE.UA, після прийняття законопроекту про пенсійну реформу в Україні хочуть підняти мінімальну заробітню плату з 3200 до 3764 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?