Як тільки у політиків починаються обшуки, вони роблять з себе народних мучеників, - політолог
Категорія
Політика
Дата публікації

Як тільки у політиків починаються обшуки, вони роблять з себе народних мучеників, - політолог

Як тільки у політиків починаються обшуки, вони роблять з себе народних мучеників, - політолог
Джерело:  online.ua

Багато українських політиків, яких затримали на хабарі або обшукали правоохоронці, щоб змістити акценти з реального сектора в політику, відразу починають робити з себе народних героїв і мучеників. Про це заявив у своєму Facebook Микола Спірідонов, політолог, експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики, як коментар на недавні обшуки у членів партії "Батьківщина" - депутата Київради Олександра Березнікова і керівника київського обласного осередку "Батьківщини" Костянтина Бондарєва, передає ONLINE.UA з посиланням на « 112 канал ».

«На обшук в заміському маєтку Бондарева в супроводі телекамер відразу ж з'явилася глава облради Ганна Старикова, а до Березнікова приїхав глава фракції в Київраді Володимир Бондаренко, і також з порога почав роздавати коментарі ЗМІ», - зазначив експерт.

Політолог підкреслив, що політики використовують перевірений роками спосіб виставити себе жертвою. «Звичайно ж, спікери "Батьківщини" відразу почали говорити про політичні репресії, переслідування опозиції і згадувати Януковича. Останнім часом жодне розслідування, обшук або затримання не обходиться без політики. Навіть тоді, коли показують чіткі відео, де той чи інший депутат вимагає гроші, або накривають конвертаційний центр, політики все одно називають це монтажем, провокаціями і починають піаритися щосили. Це називається «зміщення акцентів», коли вся увага громадськості та ЗМІ намагаються перевести з реального сектора, цифр, фактів в політичний - сектор красивих слів і гучних заяв», - резюмував він.

На його думку, це «схоже на справу О. Джей Сімпсона в США». «Коли його звинуватили в подвійному вбивстві, адвокати перевели все на тему расової дискримінації і, попри всю доказову базу, домоглися виправдувального вироку, зробивши з нього народного героя. В Україні за такою ж схемою, але в політичній площині, уникають відповідальності десятки депутатів і чиновників. Проте Сімпсон все-таки потрапив за ґрати, але вже за інший злочин. Як буде в ситуації з українськими депутатами - покаже час», - написав експерт.

 «Що ж стосується бютівців Березнікова і Бондарева - я не слідчий і не суддя, щоб виносити вердикти. Але їм необхідно дати оцінку в правовому полі і реальному секторі. Вони ж все переводять в політику, зміщують акценти і починають боротися з вітряними млинами, роблячи з себе народних мучеників », - заявив експерт. Він нагадав, що два тижні тому в Фастові затримали депутата міськради від «Радикальної партії» за вимагання, а раніше проводили обшуки у депутатів від «Опозиційного блоку» в Маріуполі.

На закінчення політолог додав, що якби політики реально працювали в інтересах громадян, це було б помітно і не викликало сумнівів. «Люди, які десятиліттями перебувають при владі і тим або іншим шляхом переміщаються з посади на посаду, точно не можуть бути народними мучениками. Якби вони своє життя поклали на благо народу - українці жили б як сінгапурці», - підсумував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?