Подвійний теракт в Іраку: загинуло 74 людини
Категорія
Події
Дата публікації

Подвійний теракт в Іраку: загинуло 74 людини

Подвійний теракт в Іраку: загинуло 74 людини

14 вересня був скоєний подвійний теракт в провінції Ді-Кар, що на півдні Іраку. Він забрав 74 життя, більше 90 осіб направлено до шпиталів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Jazeera, яких проінформував один з керівників місцевої медичної служби.

Напади в південній провінції Ді-Кар почалися з атаки бойовиків. В четверг бойовики відкрили вогонь у ресторані на трасі, яка з'єднує південні провінції зі столицею Багдад.

Незабаром після першого нападу у поліцейський блокпост врізалася машина з вибухівкою.

"Сьогодні загинули 74 людини, ще 93 отримали поранення", - повідомив заступник начальника охорони здоров'я провінції Абдель Хасейн аль-Джабрі.

Читайте також: У Сирії розстріляли колону російського центру примирення, є загиблі військові РФ

Губернатор провінції заявив, що більшість загиблих осіб, швидше за все, були іранськими відвідувачами, які перебували в ресторані.

Відповідальність за подвійні теракти взяло на себе угруповання ІДІЛ.

Нагадаємо, терористи були замасковані під бійців загонів "Хашд Шааб" ("Сили народної мобілізації") - ополчення іракських шиїтів, яке бориться на стороні іракського уряду проти "Ісламської держави".

Як повідомляв ONLINE.UA, центральний кримінальний суд Іраку засудив росіянина до смертної кари через повішення за приналежність до терористичного угруповання ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?