«Телефонний терор»: поки Кремль мовчав, російські ЗМІ вигадали український слід
Категорія
Події
Дата публікації

«Телефонний терор»: поки Кремль мовчав, російські ЗМІ вигадали український слід

«Телефонний терор»: поки Кремль мовчав, російські ЗМІ вигадали український слід
Джерело:  The Telegraph

Близько 130 тис людей були евакуйовані з більш ніж 200 об'єктів в 29 містах Росії після того, як в останні дні по країні прокотилася хвиля анонімних дзвінків з погрозами про мінування.

Про це пише у своєму матеріалі видання The Telegraph, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Близько 15 тис людей були евакуйовані з різних об'єктів у Москві, після того, як дзвінки з погрозами надійшли в дванадцять торгових центрів, три залізничні вокзали і не менше ніж у чотири університети 13 вересня 2017 року.

Повідомлялося, що анонімні абоненти здійснюють дзвінки через Інтернет в аварійні служби і зазвичай називають кілька об'єктів, де можливо знаходяться вибухові пристрої.

З 11 вересня десятки шкіл, університетів, торгових центрів, вокзалів, аеропортів та урядових установ були евакуйовані і перевірені правоохоронними органами в великих містах по всій Росії - від Калінінграда на Заході до Владивостока на Далекому Сході.

Ні в одному з приміщень не було виявлено слідів вибухових пристроїв, повідомляють росЗМІ. Як повідомило «Інтерфаксу» джерело в правоохоронних органах, масові евакуації були викликані спам-атакою, нібито «спланованою з-за кордону».

Російське державне інформаційне агентство «РІА Новості» цитує ще одне анонімне джерело, яке стверджувало, що дзвінки про бомби «надходять з України».

Але кілька регіональних новинних джерел цитували військових чиновників, які стверджували, що евакуація є частиною російського антитерористичного навчання, яке відбулося в рамках підготовки до Чемпіонату світу з футболу - 2018.

Останній дзвінок вказав на Червону площу, головну пам'ятку в Москві, яка знаходиться поруч з Кремлем, як на передбачувану мету. Ця інформація в даний час розслідується, повідомляють росЗМІ.

У кількох містах були відкриті розслідування про «завідомо неправдиві повідомлення про терористичні акти». Такі кримінальні злочини в Росії караються тюремним ув'язненням на термін до трьох років.

До сих пір правоохоронні органи Росії не зробили ніяких офіційних заяв.

Раніше, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати ситуацію і перенаправив всі питання в служби безпеки Росії. Але, пізніше, він заявив, що уряд не буде втручатися в роботу спецслужб, які займаються розслідуванням анонімних повідомлень з інформацією про закладені в місцях масового скупчення людей бомбах. Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Ні, на це Кремль ніяк не впливатиме. Як тільки будуть результати, відповідні відомства сповістять про це населення. Але ця робота не з легких, вона вимагає терпіння. Як тільки результати будуть, про них стане відомо », - сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів про те, чому офіційні особи ніяк не коментують те, що відбувається», заявив прес-секретар.

Також Пєсков зазначив, що ніяких спеціальних вказівок спецслужбам не давалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?