У Києві врятували 400-кілограмового лося, що приплив по Дніпру
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві врятували 400-кілограмового лося, що приплив по Дніпру

У Києві врятували 400-кілограмового лося, що приплив по Дніпру
Джерело:  online.ua

Вранці в п'ятницю, 15 вересня, в Києві провели цілу спецоперацію з порятунку дорослого рогатого лося, який ймовірно приплив до міста по річці Дніпро.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київської групи порятунку тварин.

Читайте також: На Київщині врятували "динозавра", що харчується кабачками: з'явилися фото

Лося виявили поїдаючим рослини на клумбі, що розташована на розв'язці біля Московського моста. Ситуація була небезпечною, - доросла тварина важило близько 400 кг, і в будь-який момент могла стати причиною ДТП, вибігши на дорогу, або кинутися з переляку на людей.

На місце прибула група порятунку тварин, патрульні та фахівці Київського зоопарку, які взяли лося в кільце і вистрілили в нього снодійним. Хоча була небезпека того, що тварина кинеться куди завгодно, вона побігала по колу, і через 10 хвилин заснула під деревом.

Правоохоронці перекрили Набережно-Рибальську вулицю, а також з'їзди на неї з проспекту Бандери, після чого лось був завантажений носилками в автомобіль зоопарку і транспортований в ліс, який був населений лосями і знаходився на достатній відстані від міста.

Лосю довелося спиляти ріг, але оскільки один з них вже був обламаний, а ці тварини до того ж скидають роги на зиму, - шкоди йому ця операція не заподіяла. Після транспортування лосю вкололи нейтралізатор снодійного, і він зник у лісі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?