Окупанти Криму розпочали незаконні розкопки біля "Ластівчиного гнізда" - ЮНЕСКО
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму розпочали незаконні розкопки біля "Ластівчиного гнізда" - ЮНЕСКО

Окупанти Криму розпочали незаконні розкопки біля "Ластівчиного гнізда" - ЮНЕСКО
Джерело:  mtot.gov.ua

На території окупованого Криму Росія розпочала незаконні розкопки та інженерні геологічні роботи на скелі, де знаходиться пам'ятка національного значення - палац "Ластівчине гніздо".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт ЮНЕСКО, який приводить сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму незаконні археологічні дослідження та розкопки", - зазначається в доповіді ЮНЕСКО.

Читайте також: Порошенко ініціює створення міжнародної групи друзів деокупації Криму

Крім того, зазначається що влада України не давала згоду на проведення розкопок. Окупаційна влада проводить роботи на території між автотрасою Керч-Феодосія та Цементною слобідкою для будівництва під'їзних доріг до Керченського мосту, завершення будівництва якого планується на 2018 рік. У результаті цих робіт було знищено фрагменти стародавнього Тиритакського оборонного валу.

"Це є грубим порушенням Гаазької конвенції 1954 р. про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту. Конвенція і Перший протокол до неї (у 1954 р.) забороняють проведення будь-яких археологічних розкопок на окупованій території, а також будь-які зміни культурних цінностей", - йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 9 серпня, Росія перекрила рух кораблів через Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?