Справа про заворушення 2 травня в Одесі: з'явилося резонансне рішення суду
Категорія
Події
Дата публікації

Справа про заворушення 2 травня в Одесі: з'явилося резонансне рішення суду

Справа про заворушення 2 травня в Одесі: з'явилося резонансне рішення суду
Джерело:  Думська

Міськсуд Чорноморська виправдав 20 антимайданівців, які звинувачувалися в організації та участі у заворушеннях, що відбулися на Грецькій площі Одеси 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Думську".

Читайте також: Події 2 травня в Одесі: в центрі міста вшанували пам'ять загиблих українських активістів, з'явилися фото

Суд вирішив, що прокуратура не надала переконливих доказів, в слідчих діях існує безліч прогалин, ряд доказів був здобутий незаконно, а свідчення єдиного свідка були упередженими.

Крім того, прокурори не змогли довести, що на наявних фото- і відеоматеріалах відображені обвинувачені, а ті не стали підтверджувати цей факт.

Так, суд порахував звинувачення "недоведеними і голослівними", і зазначив, що слідство безпідставно не звернуло уваги на дії Андрія Парубія та екс-губернатора Одеської області Володимира Немирівського.

Читайте також: У справі 2 травня з'явилося ще двоє підозрюваних - прокуратура

Примітно, що бійці Служби безпеки України після звільнення фігурантів справи про 2 травня в Одесі затримали двох з них, звинувативши у скоєнні іншого злочину, - посяганні на територіальну цілісність України.

Силовики разом з прокурорами зайшли в зал суду після прочитання виправдувального вироку і заявили Сергію Долженкову і Євгену Мефьодову про нову підозру. На місце подій приходив російський консул Олександр Страхов з озброєним помічником, але його і журналістів вигнали із зали.

Як відомо, в ході масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 осіб, у той час як ще понад 200 постраждали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?