В Росії хочуть обмежити право Путіна на використання збройних сил РФ за межами країни
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії хочуть обмежити право Путіна на використання збройних сил РФ за межами країни

В Росії хочуть обмежити право Путіна на використання збройних сил РФ за межами країни

Політична партія "Яблуко" в трьох регіональних законодавчих зборах внесла правки в законопроект, які мають на меті обмежити право президента Російської Федерації використовувати військову силу за межами країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

У поправках, запропонованих партією, пропонується ввести термін оперативного використання збройних сил РФ за кордоном не довше 60 днів, а неоперативного — не більше 12 місяців. Для продовження термінів президенту країни потрібно звернутися до Ради Федерації за схваленням. Внести такі поправки планують в закон "Про оборону".

Законопроект внесений в профільні комітети петербурзького, карельського і псковського законодавчих зборів. Про це розповіла голова партії "Яблуко" Емілія Слабунова. Слова голови партії підтвердив депутат Псковських облзборів Лев Шлосберг.

Читайте також: США забракували план Путіна по миротворцям на Донбасі

Для виходу законопроекту на рівень Держдуми, запропоновані поправки мають схвалити депутати регіональних парламентів. Як повідомляє видання, у партії, що пропонує правки до закону, немає більшості в жодному з трьох регіональних парламентів.

Шлесенберг вважає, що метою внесення відповідних поправок до закону "Про оборону" є відновлення конституційних прав Ради Федерації. За його словами, Рада передала право на використання збройних сил Росії президенту в 2006 році для боротьби з терористами.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат у президенти Росії, уродженець Львова Григорій Явлінський обстоює в передвиборчій кампанії територіальну цілісність України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?