В Південній Кореї заявили про можливість повернення на півострів ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

В Південній Кореї заявили про можливість повернення на півострів ядерної зброї

В Південній Кореї заявили про можливість повернення на півострів ядерної зброї
Джерело:  Reuters

Південна Корея порушила питання про можливість повернення до країни ядерної зброї. Міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Меттіс підтвердив, що обговорював це з південнокорейським колегою. Проте голова Пентагону відмовився говорити, чи розглядається такий варіант.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми відкриті до діалогу з нашими союзниками із будь-якого питання, яке вони хочуть порушити", - сказав він.

Крім того, у понеділок міністр натякнув про наявність військових варіантів відносно КНДР, які могли б вберегти Південну Корею від важких наслідків.

У відповіді на запитання, чи існують військові варіанти, які США могли б використати щодо Північної Кореї і які не створили б для Сеулу серйозної небезпеки, Меттіс визнав: "Так, є. Але я не буду вдаватися в деталі".

Читайте також: Тіллерсон зустрівся з Лавровим в Нью-Йорку: з'явилися деталі

Раніше Трамп заявляв, що будь-яке використання смертоносної сили проти КНДР буде непереборним. Президент США використовував такі фрази, як "вогонь і лють".

Агентство зазначає, що військові варіанти, доступні для США, варіюються від нелетальних дій, таких як санкціонна морська блокада, до проведення кібератак і розміщення нової зброї Сполучених Штатів в Південній Кореї, де перебувають 28 500 американських військовослужбовців.

Нагадаємо, ядерну зброю Сполучених Штатів вивели з Південної Кореї в 1991 році, після підписання антиядерної декларації між КНДР і Республікою Корея.

Як повідомляв ONLINE.UA, США пригрозили КНДР знищенням у разі збереження Північною Кореєю "безрозсудної поведінки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?