Кабмін планує підвищити щорічний акциз на тютюнові вироби на 20%
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін планує підвищити щорічний акциз на тютюнові вироби на 20%

Кабмін планує підвищити щорічний акциз на тютюнові вироби на 20%
Джерело:  Тиждень.ua

Кабінет міністрів України ініціює підвищення акцизу на тютюнові вироби ще у 4 рази.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Тиждень".

Зараз акцизи встановлені на рівні 20 євро на 1 тис. штук, але до 2025 року Кабмін планує досягти платні у 90 євро за 1 тис штук цигарок. Про це йдеться у зареєстрованому у Верховній Раді законопроекті №7110-1.

Зазначається, що метою законопроекту є реалізація Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, тобто підвищення акцизного податку на цигарки відбудеться до рівня, передбаченого директивою ЄС.

Читайте також: Україна планує ввести акциз на російські книжки

У законопроекті йдеться про збільшення акцизу на цигарки на 11,2% і збільшення на 16,7% у наступному році. До 2025 року планується індексувати акцизи на 20% щорічно.

Згідно пояснювальної записки, мінімальне податкове зобов’язання в Україні в 2017 році становить 20 євро або 596,05 грн. за 1 тис штук цигарок.

Проект документу про збільшення акцизу на цигарки погоджено з Міністерством охорони здоров'я, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Державною фіскальною службою, Міністерством юстиції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді України підвищити ставки акцизного збору на алкоголь і тютюнові вироби на 11,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?