Актор Морган Фрімен звинуватив Росію в кібератаках та поширенні брехні: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Актор Морган Фрімен звинуватив Росію в кібератаках та поширенні брехні: з'явилося відео

Актор Морган Фрімен звинуватив Росію в кібератаках та поширенні брехні: з'явилося відео
Джерело:  RT

Популярний американський актор та режисер Морган Фрімен звинуватив Російську Федерацію у кібератаках та поширенні брехні. Він закликав США розслідувати втручання Росії у президентські вибори в його країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "RT".

Таку заяву зробив оскароносний актор у відео-ролику, записаному на підтримку проекту "Комітет з розслідувань Росії" (Committee to Investigate Russia).

"На нас напали. Ми ведемо війну. Уявіть собі такий кіносценарій: екс-шпигун КДБ, розгніваний розпадом країни, планує помститися. Скориставшись хаосом, він будує кар'єру у пострадянській Росії та стає президентом. Він встановлює авторитарний режим і кидає оком на свого заклятого ворога – США. І як справжній агент КДБ він використовує кібервійська, щоби атакувати демократії по всьому світу. Він використовує соцмережі для поширення пропаганди і брехні. Він переконує людей у демократичних спільнотах не вірити ані ЗМІ, ані політикам, ані сусідам. І він перемагає. Цей шпигун – Володимир Путін. І це не кіносценарій", - сказав голівудський актор.

Читайте також: Бойовики ДНР запустили фейк про смерть воюючого в АТО російського актора

Актор наполіг на тому, що влада США повинна розслідувати втручання Росії у вибори президента в 2016 році. Крім того, Фрімен згадав про те, що США завжди була взірцем демократичного ладу для всього "вільного світу".

"241 рік наша демократія була прикладом та джерелом натхнення для всього світу. Ми заборгували перед хоробрими людьми, які боролися та гинули, захищаючи нашу велику націю та рятуючи демократію. Заради наших майбутніх поколінь ми маємо продовжити боротьбу. Долучайтеся до комітету з розслідування Росії. Долучайтеся до нашої боротьби", - наголосив Фрімен.

Як повідомляв ONLINE.UA, в рамках засідання Генеральної асамблеї ООН делегація Російської Федерації зробила демарш перед виступом лідера Литви Далі Грибаускайте.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?