В Україні святкують Різдво Пресвятої Богородиці: традиції і прикмети
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні святкують Різдво Пресвятої Богородиці: традиції і прикмети

В Україні святкують Різдво Пресвятої Богородиці: традиції і прикмети
Джерело:  online.ua

У четвер, 21 вересня, православні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці, також відоме як друга Пречиста.

Перша Пречиста була 28 серпня, в той час як святкувати третю будуть 4 грудня, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зауважити, що цей день знаменний народженням Діви Марії, матері Ісуса Христа, і в це свято прийнято відзначати початок порятунку християн, радіти закінченню бездітності Анни і Якима, батьків Марії.

До Різдва Богородиці прийнято збирати весь урожай, і дякувати за нього, починати прибирати вулики. Раніше було прийнято ходити один до одного в гості в цей день, щедро накривати столи.

В це церковне свято можна просити Діву Марію про найпотаємніше, причому особливо актуальні прохання про народження дитини від бездітних сімейних пар.

Читайте також: В Україні святкують Усікновення голови Івана Хрестителя: традиції і прикмети

На Різдво Богородиці багато дівчат і жінок ходили до водойми вмиватися до світанку, - вважається, що так можна зберегти красу до самої старості і швидше знайти чоловіка. Для здоров'я дітей пороги обливали водою, а також спалювали старе взуття і одяг.

Однією з цікавих прикмет в цей день є необхідність бруднити руки в чомусь чорному. Згідно з повір'ям, так можна отримати пов'язану з грошовим прибутком пропозицію. Для посилення прикмети потрібно кілька хвилин постояти на вінику.

Погода на Пречисту показує, якою буде вся осінь, - теплою або похмурою і дощовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?