Скандальна екс-мер Слов'янська Штепа вийшла на свободу: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Скандальна екс-мер Слов'янська Штепа вийшла на свободу: з'явилися деталі

Скандальна екс-мер Слов'янська Штепа вийшла на свободу: з'явилися деталі

Суд Харкова випустив колишню мера Слов'янська Нелю Штепу під домашній арешт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Відзначимо, що спочатку Штепі призначили цілодобове носіння електронного браслета, однак з огляду на те, що його довго не можуть доставити, для контролю за пересуванням колишньої чиновниці до неї приставили двох поліцейських.

Як відомо, Неля Штепа підозрюється в пособництві бойовикам ДНР при захопленні Слов'янська, і їй інкримінують порушення статей про посягання на територіальну цілісність України і створення терористичної групи.

Читайте також: Екс-мер Слов'янська не хоче вирушати в ДНР, в мережі сміються: з'явилося відео

При цьому, згідно з даними першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, бойовики ДНР включали її в список обміну полоненими, проте сама Штепа відмовилася бути учасницею такого обміну.

Відзначимо, що з СІЗО колишня мер Слов'янська вийшла з прапором України, після чого заспівала державний гімн, що викликало хвилю засудження серед українців.

"З грудня 2013 року Штепа накачувала ненавистю жителів Слов'янська, нацьковувала їх на жителів Західної України, обзивала опонентів Януковича "дебілами", організовувала місцевий антимайдан, який пізніше став ядром "ополчення", - підкреслив журналіст Денис Казанський.

Він також згадав свідоцтва самих терористів, які зізналися, що Слов'янськ було вирішено захопити першим з огляду на вже існування там стараннями Штепи сотень сепаратистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?