В Умані депутат вимагав хабарі за дозвіл на торгівлю під час паломництва хасидів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Умані депутат вимагав хабарі за дозвіл на торгівлю під час паломництва хасидів

В Умані депутат вимагав хабарі за дозвіл на торгівлю під час паломництва хасидів

В Умані працівники Служби безпеки України затримали чиновника з його помічником поблизу міського центрального стадіону під час отримання хабара.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Уманська місцева прокуратура Черкаської області спільно з СБУ викрила на хабарі депутата міської ради та його помічника.

"Зловмисники вимагали гроші від місцевих підприємців за безперешкодну торгівлю під час іудейського свята Рош Ха-Шана", - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Читайте також: Польське ТБ запустило україномовну передачу: з'явився запис ефіру

Оперативники СБУ задокументували, що депутат вимагав у власника малого бізнесу триста доларів за "дозвіл" на комерційну діяльність під час паломництва хасидів в Умані. За інформацією спецслужби, чиновник "обклав даниною" більшість торговельних точок міста, які орієнтовані на обслуговування приїжджих.

Здирника разом із його поплічником затримали на отриманні хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Дніпрі правоохоронці затримали прокурора на отриманні хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності за шахрайство. Він вимагав $25 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?