Затримано суддів, які намагалися дати хабара Холодницькому
Категорія
Політика
Дата публікації

Затримано суддів, які намагалися дати хабара Холодницькому

Затримано суддів, які намагалися дати хабара Холодницькому

Генпрокуратура України затримала двох суддів, які пропонували $ 300 тис доларів за закриття кримінального провадження проти служителя Феміди. Кошти намагалися вручити керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис на Facebook-сторінці речниці генпрокурору Лариса Сарган.

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ задокументували факт пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі.

Судді намагалися дати хабара за закриття справи проти їх колеги, якого НАБУ підозрювало у корупційних діях. Гроші намагалися дати Холодницькому.

Читайте також: У Дніпрі затримали прокурора-хабарника на отриманні $ 25 тисяч

"Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис доларів США. Особливої уваги заслуговує той факт, що служитель "феміди" перебуваючи під слідством вчинила нове кримінальне правопорушення не зважаючи на те, що відносно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, так званий "електронний браслет", та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду", - написала Лариса Сарган.

Проводиться комплекс слідчих дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення. Крім того, вирішуються питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суддям-зловмисникам інкримінують пропозицію хабаря службовій особі, що карається позбавленням волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Умані працівники Служби безпеки України затримали чиновника з його помічником поблизу міського центрального стадіону під час отримання хабара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?